درخواستهای پر بازدید
- مراحل و نحوه اخذ گواهینامه ایزو ISO
- ایزو چیست؟
- گواهینامه ایزو
- دریافت گواهینامه ایزو ISO
- تمدید ایزو
- اخذ ایزو فوری
- ISO 22000
- ISO 29001
- ISO 27001
- استعلام HSE
- ISO 21500
- استعلام ایزو
- ازکجا ایزو بگیریم؟
- CE چیست
- ISO 20000
- مراحل اخذ ایزو
- سایت ایزو
- آموزش اخذ ایزو برای شرکت
- روش اخذ ایزو
- چگونگی اخذ گواهینامه ایزو ارزان
- مشاور ایزو
- مراجع ایزو
- تمدید ایزو
- ISO16949
- روش اخذ ایزو فوری
- ISO 45001
- ISO 14001
- ISO 3632
- ایزو ISO چیست؟
- ISO 9001
مقاله مطلب ایزو ISO و CE و HSE
- توضیحات
- تاریخ ایجاد در 13 تیر 1400
- بازدید: 2246
لیست گواهینامه های ایزو
لیست استاندارد های ایزو بسیار متعدد و بسیار متنوع هستند و تعداد بسیار زیادی از انواع گواهی نامه های iso موجود هستند که همگی استانداردها در درون سازمان جهانی iso تهیه و تدوین شده اند و منتشر گشته اند و تمامی استانداردها نیز با جدیدترین ویرایش تحت عنوان ورژن درون این سازمان بروز رسانی شده و منتشر می گردند. iso الزامات و استانداردهای مورد نیاز سازمانها و نهادها و شرکتها را تعریف کرده و بیان می کند که درون سازمان جهانی iso تهیه و تدوین شده است. سازمان جهانی ایزو iso درون ژنو سوئیس واقع شده و تماما استانداردها در داخل سازمان ایزو تهیه و تدوین گشته است. کلیه ی کشورها در داخل این سازمان عضویت دارند. الزامات تعریف شده و در واقع همان استانداردهای تدوین شده زمانی که در داخل سازمانی طراحی و پیاده سازی می شوند و استقرار پیدا می کنند در قالب یک استاندارد منتشر می شوند و به سازمانها و شرکتها و نهادها ارائه می شوند. گواهی های iso با توجه به زمینه فعالیت و حوزه فعالیت سازمانها متنوع هستند و متفاوت و هر استانداردی یک مشخصه و کد چهار الی پنج رقمی دارند که تنها مختص آن استاندارد و گواهی هست و مشخصه ی آن استاندارد هست و هر نوعی از گواهی ایزو یک مشخصه ای دارد که آن گواهی را از دیگر گواهی نامه ها و استانداردهای ایزو متمایز می کند. گواهی های iso به طور کلی در دو گروه می شوند: استاندارد iso عمومی ، استاندارد iso تخصصی .
لیست گواهی های iso یک اصطلاح و یک عبارت و عنوان جهت جستجوی گوگل هست که شرکتها و سازمانهای متقاضی اخذ ایزو باهاش جستجو می کنند ولی اساسا چنین لیستی وجود خارجی ندارد و منظور از این عبارت و اصطلاح و عنوان همان انواع استانداردهای iso هست.
استانداردهای ایزو iso عمومی : iso9001 سیستم مدیریت کیفیت ، iso14001 سیستم مدیریت زیست محیطی و iso45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و HSE سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و زیست محیطی هست. همچنین انواع استانداردها و انواع استاندارد های مشتری مداری را می توان درون لیست استاندارد های عمومی iso قرار داد. استاندارد iso10001 تحت عنوان سیستم مدیریت رضایت مشتریان – کدهای منشور رفتار سازمانی ، گواهی iso10002 با عنوان سیستم مدیریت رسیدگی شکایات مشتریان ، استاندارد iso10004 تحت عنوان سیستم مدیریت سنجش رضایت مشتریان و iso10003 با عنوان سیستم مدیریت کیفیت ، حل اختلاف مشتریان .
گواهی های iso تخصصی نیز شامل iso31000 سیستم مدیریت ریسک ، iso28001 سیستم مدیریت ایمنی زنجیره تامین ، iso10006 سیستم مدیریت کیفیت در پروژه ، iso22000 باعنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ، iso29001 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، iso21500 سیستم مدیریت پروژه ، iso16949 سیستم مدیریت ایمنی در صنایع خودروسازی ، iso15189 سیستم مدیریت آزمایشگاههای پزشکی - الزامات کیفیت و صلاحیت ، iso13485 سیستم مدیریت ایمنی در صنایع و تجهیزات پزشکی ، iso27001 سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ، iso50001 سیستم مدیریت انرژی ، iso10015 سیستم مدیریت آموزش ، iso20000 سیستم مدیریت خدمات فن آوری اطلاعات و انواع استانداردهای ایزو دیگر میشود.
گواهی های iso خیلی متنوع و متعدد هستند و جهت هر زمینه ی کاری استاندارد و یا استانداردهای خاصی تعریف گردیده است. اما در خصوص سه استاندارد iso9001 ایزو9001 سیستم مدیریت کیفیت ، iso14001 ایزو14001 سیستم مدیریت زیست محیطی و iso45001 ایزو 45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای عمومی ترین و مهمترین استانداردهای موجود هستند و برای کلیه ی مشاغل و حوزه های فعالیت با هر نوع زمینه و حوزه ی فعالیت کاربردی بوده اند و مورد استفاده قرار می گیرند. لازم بذکر می باشد هنگامی که یک سازمانی سه استاندارد و سه سیستم ، سیستم مدیریت کیفیت ISO9001 و سیستم مدیریت زیست محیطی ISO14001 و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای ISO45001 را برای سازمانش طراحی و پیاده سازی می کند در اصطلاح اینگونه بیان می شود که آن سازمان دارای یک سیستم مدیریت یکپارچه و یا همان IMS هست. در این بین ایزو9001 عمومی ترین و مهمترین نوع استاندارد ایزو محسوب شده و مادر کلیه ی استانداردها محسوب می گردد و برای تمامی مشاغل و همچنین بهبود روند کیفی و نیز ایجاد یک نظم سیستماتیک درون یک سازمان بسیار ثمر بخش خواهد بود.
مراجع صادر کننده ایزو
مراجع صدور iso مبحث و موضوع دیگری هست که در حیطه ی لیست استاندارد های iso اهمیت دارد. همان طور که در بالا به طور خلاصه بیان شد، سازمان iso وظیفه ی تدوین و تهیه ی استانداردها را عهده دارست و درون سایت iso به آدرس WWW.ISO.ORG تنها مرجعی که بابت صدور iso قابلیت دارد و معتبر هست نهاد بین المللی iaf می باشد که یک نهاد جهانی هست و همه ی کشورها درون نهاد بین المللی iaf اعضایی دارند که اصطلاحا همان ab ها هستند و همین ab های اعتبار دهنده به iso ها را درون سایت iaf می توان مشاهده نمود و هر ab تنها می تواند تعداد مشخص و معینی از استانداردها را تحت پوشش قرار داده و جهت صدور مجوز و اعتبار دهد و اما یک ab نمی تواند مجوز صدور تمامی استانداردها را بدهد . همچنین ab ها خودشان گواهی iso صادر نمی کنند و بلکه این وظیفه را بر عهده ی نهاد دیگری می گذارند که همان cb های مراجع صدور iso هستند و تعداد زیادی cb نیز تحت نظر هر ab فعالیت می نماید. با این تفاسیر بایستی چنین گفت که استاندارد های iso توسط مراجع صدور iso ( cb ) هایی صادر می شوند که تحت اعتبار یک نهاد دولتی یا همان ab فعالیت کرده و مجوز صدور iso را می گیرند که خود همین ab ها تحت اعتبار یک نهاد بین المللی با عنوان iaf فعالیت دارند و مجوز فعالیت می گیرند. استاندارد iso صادر شده به این روش و روند و منوال دارای بالاترین سطح اعتبار هست. اما حالا یکسری دیگر از مراجع نیز هستند که اصطلاحا غیر iaf هستند یعنی تحت اعتبار iaf صادر نمی شوند و cb ها و ab های داخلی هستند و ساختگی هستند و اصطلاحا مراجع خصوصی هستند و اما اعتبار دارند و همگی دارای یک سطح اعتبار هستند و بابت مقاصد مختلف سازمانها از اخذ iso کاربرد لازم را دارند و مورد تایید هستند.
مراحل اخذ گواهی نامه ایزو
مراحل دریافت گواهی های iso به این شکل تعریف می گردد:
1- انتخاب هدف از گرفتن گواهی iso ( دریافت iso جهت شرکت در بازارهای جهانی و یا همان صادرات ، دریافت iso جهت مطرح شدن در بازارهای جهانی ، گرفتن iso جهت شرکت در بازارهای داخلی و یا همان مناقصات، دریافت iso جهت تبلیغات ، گرفتن گواهی iso جهت رقابت در میان رقبا ، دریافت استاندارد iso جهت پیاده سازی واقعی و گرفتن iso به هر منظور سری که خود سازمان می داند. )
2- انتخاب مرجع صدور iso ( مراجع IAF و مراجع غیر IAF ) که در بالا به اختصار به آن پرداخته شد.
3- مستند سازی و پیاده سازی استانداردهای iso مطابق استاندارد درخواستی
4- ممیزی داخلی و ممیزی خارجی ( شناخت انطباقها و عدم انطباقها و رفع عدم انطباقها با کمک مشاوره و شخص ممیز )
5- ممیزی نهایی ( در ممیزی نهایی ممیز با یک بررسی کلی و در صورت عدم مشاهده عذم انطباقها اجازه صدور iso را صادر می کند ).
6- ثبت و صدور استاندارد iso ( در این مرحله با مجوز ممیز استاندارد iso از طریق مراجع صدور iso صادر می گردد).
گروه کارگزاری ثبت و صدور امکان ثبت با وجود مشاورین خبره و آگاه و خدمات مشاوره رایگان، تمامی انواع استانداردهای iso را شناخته و متقاضیان را جهت دریافت iso متناسب نوع فعالیت سازمان راهنمایی می کند و جهت دریافت استاندارد های iso متناسب نیاز و وقت و هزینه سازمان همراه شماست.
با ما در تماس باشید
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید