درخواستهای پر بازدید
- مراحل و نحوه اخذ گواهینامه ایزو ISO
- ایزو چیست؟
- گواهینامه ایزو
- دریافت گواهینامه ایزو ISO
- تمدید ایزو
- اخذ ایزو فوری
- ISO 22000
- ISO 27001
- ISO 29001
- استعلام HSE
- ISO 21500
- استعلام ایزو
- ازکجا ایزو بگیریم؟
- CE چیست
- ISO 20000
- مراحل اخذ ایزو
- سایت ایزو
- آموزش اخذ ایزو برای شرکت
- چگونگی اخذ گواهینامه ایزو ارزان
- روش اخذ ایزو
- مشاور ایزو
- مراجع ایزو
- تمدید ایزو
- ISO16949
- روش اخذ ایزو فوری
- ISO 14001
- ISO 45001
- ISO 3632
- ایزو ISO چیست؟
- ISO 9001
مقاله مطلب ایزو ISO و CE و HSE
- توضیحات
- تاریخ ایجاد در 27 آبان 1400
- بازدید: 833
مشاور ایزو ، مشاوره ایزو
کلمه مشاور و مشاوره هم خانواده کلمه مشورت میباشد. عمل مشورت در انجام هر کار و هر برنامهای بسیار مهم و کاربردی میباشد و عمل درست مشاوره و مشورت از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین گرفتن مشاوره و راهنمایی و انجام مشورت در هر کاری موجب رسیدن به نتایج مطلوب میشود. ولی متاسفانه یک سری از سازمانها و شرکتهای فعال در حوزههای صنعتی و تجاری و خدماتی و پیمانکاری به خاطر وجود یکسری از دلایل این امر مهم یعنی مشاوره ایزو و مشاور ایزو سر باز میزنند و موقعیت و اعتبار آینده شغلی کسب و کارشان را بدون آن که مطلع باشند به خطر میاندازند. اگر سازمانها و شرکتهای فعال در هر نوع شغلی بدانند که اصلا به وجود آمدن استانداردهای ایزو بر چه پایه و اساسی ایجاد شدهاند، مسلما نسبت به استفاده از دانش و تخصص مشاوره ایزو در سازمانشان تجدیدنظر مینمایند.
اهداف سازمان بین المللی استاندارد ( ایزو )
ایزو کلمه فارسی ISO مخفف International Organisation for Standardiztion به معنای سازمان بینالمللی استاندارد میباشد. سازمان ایزو به صورت یک ارگان غیر دولتی جهت هماهنگی و یکسان سازی استانداردهای مختلف کشورهای جهان تاسیس شده است و مقر اصلی این سازمان در ژنو سوئیس میباشد. اعضای سازمان ایزو نمایندگانی از اکثر کشورهای مختلف دنیا میباشند که قوانین و ملزوماتی را برای مشاغل و کسب و کارهای کشورشان در نظر گرفتهاند و به عنوان سازمان ملی استاندارد در کشورشان میباشند، ولی به علت اینکه این قوانین به صورت عادلانه و یکدست و یکپارچه در تمام دنیا طراحی و اجرا شوند و رقابت در دنیای پیشرفته امروزی به صورت عادلانه بین تولیدکنندگان انجام شود و حقوق و مزایای مصرفکنندگان در تمام جهان به درستی رعایت شود، قوانین مشخص و یکدستی را به عنوان گواهینامههای مختلف تهیه کردهاند و آن را به صورت جهانی منتشر نمودهاند. بنابراین سازمانها و شرکتها برای این که از رقیبان خود عقب نمانند باید به طراحی مستندسازی و پیاده سازی قوانین و دستورالعملهای استانداردهای ایزو در سازمانشان بپردازند. اجرا نکردن و طراحی نکردن مستندات رفتهرفته منجر به زوال و نابودی کسب و کارهایشان میشود. مصرف کنندگان در هر کشوری به دنبال محصولات و خدمات مرغوب و باکیفیت هستند و مهر کیفیت و مرغوبیت مسلماً با به دست آوردن اصولی گواهینامههای ایزو بر روی محصولات و تولیداتشان حک میشود. قوانین و دستورالعملهای ایزو هم به صورت عمومی و هم به صورت خصوصی تدوین شدهاند. طراحی و مستندسازی استانداردهای ایزو شاید در ابتدا سخت و دشوار به نظر آید ولی نتیجه مثبت و بسیار سازندهای که برای یک سازمان ایجاد مینماید بی حد و حساب میباشد.
گواهینامهها و استانداردهای ایزو
گواهینامهها و استانداردهای که سازمان ایزو تدوین نموده است در دو نوع عمومی و تخصصی تهیه شدهاند. گواهینامههای عمومی برای هر سازمان و شرکتی با هر نوع زمینه فعالیتی قابلیت صدور دارند. اولین و مهمترین گواهینامههایی که در حوزه مدیریتی برای تمام مشاغل و کسب و کارها از طرف سازمان ایزو تدوین شده است، استاندارد سیستم مدیریت کیفیت تحت عنوان گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ میباشد. استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ و استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ از دیگر گواهینامههای عمومی و بسیار مهم و سازنده در هر کسب و کاری میباشند. سازمان بین المللی استاندارد گواهینامهها و استانداردهایی تخصصی برای یک نوع کسب و کار را نیز تدوین نمودهاند. استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ یا استاندارد سیستم مدیریت کیفیت، نفت و گاز و پتروشیمی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۲۹۰۰۱ از جمله گواهینامههای تخصصی منتشر شده از طرف سازمان ایزو هستند. البته گواهینامههای عمومی و تخصصی دیگری نیز هستند که شما متقاضیان محترم برای اطلاع از اسامی تمامی آنها میتوانید به سایت رسمی مرکز سیستم کاران مراجعه نمایید و نام تمامی گواهینامههای عمومی و تخصصی منتشر شده از طرف سازمان ایزو را مشاهده نمایید.
مهمترین موانع و دلایل عدم استفاده از مشاور ایزو ، مشاوره ایزو
سازمانها و شرکتهای متقاضی انواع گواهینامههای ایزو به چند حالت تقسیم میشوند. حالت اول سازمانها و شرکتهایی هستند که عدم آگاهی نسبت به فواید استفاده از مشاور ایزو را دارند. حالت دوم سازمانها و شرکتهایی هستند که نسبت به فواید استفاده از مشاوره ایزو آگاهی کامل دارند ولی به دلیل کمبود بودجه و بحران های شدید اقتصادی در مجموعهشان هزینه استفاده از مشاوره ایزو را حذف می کنند. حالت سوم مربوط به سازمانها و شرکتهایی می شود که برای اخذ گواهینامه ایزو به مراجع صدور گواهینامه خصوصی مراجعه می کنند و با توجه به اینکه مراجع صدور خصوصی گواهینامه ایزو تحت اعتبار انجمن IAF نیستند، طراحی و مستندسازی و پیاده سازی استاندارد های ایزو را توسط یک مشاوره متخصص الزامی نمیدانند. حالت چهارم سازمانها و شرکتهایی هستند که از مراجع صدور گواهینامه ایزو بین المللی گواهینامه دریافت میکنند ولی مراجع صدور گواهینامه ایزو به علت رقابت شدید با سایر مراجع دیگر برای جلب و نظر مشتری از طراحی و پیاده سازی اصولی استانداردهای ایزو توسط مشاوره ایزو و حذف هزینه مشاوره سرباز می زنند. حالت پنجم سازمانها و شرکتهایی هستند که توسط مدیران و مسئولان ناکارآمد و به بدون دانش اداره می شوند و به جهت اینکه این مدیران ناکارآمد موقعیت شغلی خود را از دست ندهند پس از انجام مشاوره امتناع می ورزند و متاسفانه تیشه بر ریشه بنیان و اساس یک مجموعه میزنند.