چاپ
برچسب ها ایزو   ISO   گواهی نامه ایزو   اخذ ایزو   گواهینامه ایزو   دزیافت ایزو   اخذ ISO   گرفتن ایزو   دریافت ایزو  

چگونه گواهینامه ایزو بگیریم؟

گواهینامه ایزو برای شرکت ها در شرایط فعلی یکی از الزامات مهم می باشد. عموم شرکت ها برای اینکه بتوانند در انواع مناقصه ها شرکت نمایند یا بهره وری و خدمات خود را بهبود دهند نیاز به این گواهی دارند. البته استفاده از آن برای تبلیغات یا ارائه آن در زمان صادرات کالا نیز از دیگر مزیت های های گواهینامه ISO می باشد. از همین رو در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه گواهینامه ایزو بگیریم؟

روال اخذ گواهینامه ایزو؟

اگر شرکت شما نیر در سطح بین المللی فعالیت می نماید و دارای همتایان خارجی است، قطعا برای نشان دادن کیفیت محصولات و خدمات خود نیاز به مدرک ایزو دارید اما سوال اینجاست که برای اخذ آن؛ چه مراحلی را باید پشت سر گذاشت؟

گام اول: شناسایی و آگاهی از نوع گواهینامه ایزو مورد نیاز:

به صورت کلی باید در نظر داشته باشید که در حال حاضر انواع گواهینامه های ISO وجود دارند که هر کدام در حوزه خاصی ارائه می شوند. به طور مثال گواهی 9001 با عنوان سیستم مدیریت کیفیت قابل استفاده برای تمام ارگان ها می باشد. اما در مقابل گواهی ایزو 22000 یک استاندارد برای صنایع غذایی است و طبیعتا به شغل هایی در همین زمینه نیز ارائه می شود. برخی از انواع گواهینامه ایزو در زیر ذکر شده است که برای اطلاعات بیشتر می توانید به آن استناد نمایید:

 

روال اخذ گواهینامه ایزو

روال اخذ گواهینامه ایزو؟

-   14001: بهبود ایمنی کار

-   27001 : مدیریت امنیت اطلاعات

-   10002 و 10004: مدیریت کیفیت و رضایت مشتری

-   31000 : مدیریت ریسک

و ...

گام دوم: بکارگیری مشاوران حرفه ای:

برای اینکه شما بتوانید گواهینامه ایزو بین المللی خود را در کوتاه ترین زمان اخذ نمایید، نیاز به افراد حرفه ای دارید که با تمام استاندارد ها و الزامات آشنا باشند و بتوانند به سازمان شما در پیاده سازی آنها کمک نمایند. از همین رو اغلب از مشاوران حرفه ای استفاده می نمایند. معمولا این مشاوران با آموزش نیروهای سازمانی، زمینه را برای فراهم آوردن پیش نیاز های لازم ISO فراهم می آورند. پس از آنکه شما یک مشاور خوب را برای فعالیت خود یافتید، می بایست اقدام به عقد قرارداد نمایید. در زمان بستن قرارداد عموما به موارد زیر باید توجه داشت:

-   زمان پیاده سازی الزامات ISO

-   افراد مورد نیاز در پروژه پیاده سازی

-   نحوه جمع آوری مستندات

-   تعهدات مشاور

-   نحوه پرداخت هزینه به مشاور

و ....

گام سوم: پشت سر گذاشتن دوره های آموزشی:

قطعا برای اینکه بتوانید گواهینامه ایزو بین المللی را دریافت نمایید، نیاز می باشد تا حتما آموزش های لازم را در حوزه مربوطه پشت سر بگذارید. برای این موارد یا مشاوران به صورت مستقیم آموزش ها را ارائه می دهند یا کلاس هایی به صورت حضوری برگزار می شود. در دوره های آموزشی دو نوع اطلاعات در اختیار افراد قرار داده می شود. برخی از آنها مربوط به الزامات مهم و اساسی بوده و برخی دیگر نیز به ممیزی های داخلی اشاره دارد. افراد مجری این استاندارد ها باید اطلاعات فوق را به دقت یاد گرفته و آنها را پیاده سازی نمایند.

چگونگی اخذ گواهینامه ایزو

چگونگی اخذ گواهینامه ایزو        

گام چهارم: پیاده سازی:

در این بخش لازم است تا شما بر اساس آموزش هایی که دریافت نموده اید، استانداردهای لازم را در شرکت خود پیاده سازی نمایید. گاها این مرحله به ماه ها زمان نیاز دارد. اما اگر این مرحله به اتمام رسید لازم است تا مستندات لازم جمع آوری شده و یک جلسه بازبینی تشکیل شود. در طی این جلسات که می بایست به صورت مرتب و عموما هر 6 ماه یکبار برگزار شود، گزارشات لازم به واحد مدیریت ارائه می شود.

گام پنجم: شناخت شرکت های صدور گواهینامه :

در این مرحله از پروسه اخذ گواهینامه ایزو، باید یک شرکت صادرکننده گواهینامه ISO را انتخاب نمایید تا کار انجام ممیزی و بررسی پیاده سازی اصول ISO را در سازمان شما بررسی نماید. تعداد این شرکت ها زیاد است اما برای بررسی اعتبار آن می توانید به سایت IAF مراجعه کرده و لیست شرکت های مجاز را مشاهده نمایید.

گام ششم: انجام ممیزی :

در مرحله آخر، شرکت صادرکننده گواهی با برنامه ریزی قبلی به سازمان شما مراجعه کرده و از جوانب مختلف ممیزی های مد نظر خود را انجام می دهد. این کار می تواند یک یا چند روز به طول بیانجامد. چنانچه در این بررسی ها بخشی از استانداردها به خوبی پیاده سازی نشده باشد، به شما این فرصت داده می شود تا آنها را بازبینی نمایید.

 

Instagram.Icons LearnParsi 1صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال