مشاور ایزو ، مشاوره ایزو

مشاور ایزو ، مشاوره ایزو

کلمه مشاور و مشاوره هم خانواده کلمه مشورت می‌باشد. عمل مشورت در انجام هر کار و هر برنامه‌ای بسیار مهم و کاربردی می‌باشد و عمل درست مشاوره و مشورت از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین گرفتن مشاوره و راهنمایی و انجام مشورت در هر کاری موجب رسیدن به نتایج مطلوب می‌شود. ولی متاسفانه یک سری از سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه‌های صنعتی و تجاری و خدماتی و پیمانکاری به خاطر وجود یکسری از دلایل این امر مهم یعنی مشاوره ایزو و مشاور ایزو سر باز می‌زنند و موقعیت و اعتبار آینده شغلی کسب و کارشان را بدون آن که مطلع باشند به خطر می‌اندازند. اگر سازمانها و شرکتهای فعال در هر نوع شغلی بدانند که اصلا به وجود آمدن استانداردهای ایزو بر چه پایه و اساسی ایجاد شده‌اند، مسلما نسبت به استفاده از دانش و تخصص مشاوره ایزو در سازمانشان تجدیدنظر می‌نمایند.

 

اهداف سازمان‌ بین المللی استاندارد ( ایزو )

ایزو کلمه فارسی ISO مخفف International Organisation for Standardiztion به معنای سازمان بین‌المللی استاندارد می‌باشد. سازمان ایزو به صورت یک ارگان غیر دولتی جهت هماهنگی و یکسان سازی استانداردهای مختلف کشورهای جهان تاسیس شده است و مقر اصلی این سازمان در ژنو سوئیس میباشد. اعضای سازمان ایزو نمایندگانی از اکثر کشورهای مختلف دنیا می‌باشند که قوانین و ملزوماتی را برای مشاغل و کسب و کارهای کشورشان در نظر گرفته‌اند و به عنوان سازمان ملی استاندارد در کشورشان می‌باشند، ولی به علت اینکه این قوانین به صورت عادلانه و یکدست و یکپارچه در تمام دنیا طراحی و اجرا شوند و رقابت در دنیای پیشرفته امروزی به صورت عادلانه بین تولیدکنندگان انجام شود و حقوق و مزایای مصرف‌کنندگان در تمام جهان به درستی رعایت شود، قوانین مشخص و یکدستی را به عنوان گواهینامه‌های مختلف تهیه کرده‌اند و آن را به صورت جهانی منتشر نموده‌اند. بنابراین سازمان‌ها و شرکت‌ها برای این که از رقیبان خود عقب نمانند باید به طراحی مستندسازی و پیاده سازی قوانین و دستورالعمل‌های استانداردهای ایزو در سازمانشان بپردازند. اجرا نکردن و طراحی نکردن مستندات رفته‌رفته منجر به زوال و نابودی کسب و کارهایشان می‌شود. مصرف کنندگان در هر کشوری به دنبال محصولات و خدمات مرغوب و باکیفیت هستند و مهر کیفیت و مرغوبیت مسلماً با به دست آوردن اصولی گواهینامه‌های ایزو بر روی محصولات و تولیداتشان حک می‌شود. قوانین و دستورالعمل‌های ایزو هم به صورت عمومی و هم به صورت خصوصی تدوین شده‌اند. طراحی و مستندسازی استانداردهای ایزو شاید در ابتدا سخت و دشوار به نظر آید ولی نتیجه مثبت و بسیار سازنده‌ای که برای یک سازمان ایجاد می‌نماید بی حد و حساب می‌باشد.

 

گواهینامه‌ها و استانداردهای ایزو

گواهینامه‌ها و استانداردهای که سازمان ایزو تدوین نموده است در دو نوع عمومی و تخصصی تهیه شده‌اند. گواهینامه‌های عمومی برای هر سازمان و شرکتی با هر نوع زمینه فعالیتی قابلیت صدور دارند. اولین و مهمترین گواهینامه‌هایی که در حوزه مدیریتی برای تمام مشاغل و کسب و کارها از طرف سازمان ایزو تدوین شده است، استاندارد سیستم مدیریت کیفیت تحت عنوان گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ میباشد. استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ و استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ از دیگر گواهینامه‌های عمومی و بسیار مهم و سازنده در هر کسب و کاری میباشند. سازمان بین المللی استاندارد گواهینامه‌ها و استانداردهایی تخصصی برای یک نوع کسب و کار را نیز تدوین نموده‌اند. استاندارد سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ یا استاندارد سیستم مدیریت کیفیت، نفت و گاز و پتروشیمی تحت عنوان گواهینامه ایزو ۲۹۰۰۱ از جمله گواهینامه‌های تخصصی منتشر شده از طرف سازمان ایزو هستند. البته گواهینامه‌های عمومی و تخصصی دیگری نیز هستند که شما متقاضیان محترم برای اطلاع از اسامی تمامی آنها می‌توانید به سایت رسمی مرکز سیستم کاران مراجعه نمایید و نام تمامی گواهینامه‌های عمومی و تخصصی منتشر شده از طرف سازمان ایزو را مشاهده نمایید.

 

مهم‌ترین موانع و دلایل عدم استفاده از مشاور ایزو ، مشاوره ایزو

سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی انواع گواهینامه‌های ایزو به چند حالت تقسیم می‌شوند. حالت اول سازمان‌ها و شرکت‌هایی هستند که عدم آگاهی نسبت به فواید استفاده از مشاور ایزو را دارند. حالت دوم سازمان‌ها و شرکت‌هایی هستند که نسبت به فواید استفاده از مشاوره ایزو آگاهی کامل دارند ولی به دلیل کمبود بودجه و بحران های شدید اقتصادی در مجموعه‌شان هزینه استفاده از مشاوره ایزو را حذف می کنند. حالت سوم مربوط به سازمانها و شرکت‌هایی می شود که برای اخذ گواهینامه ایزو به مراجع صدور گواهینامه خصوصی مراجعه می کنند و با توجه به اینکه مراجع صدور خصوصی گواهینامه ایزو تحت اعتبار انجمن IAF نیستند، طراحی و مستندسازی و پیاده سازی استاندارد های ایزو را توسط یک مشاوره متخصص الزامی نمی‌دانند. حالت چهارم سازمان‌ها و شرکت‌هایی هستند که از مراجع صدور گواهینامه ایزو بین المللی گواهینامه دریافت میکنند ولی مراجع صدور گواهینامه ایزو به علت رقابت شدید با سایر مراجع دیگر برای جلب و نظر مشتری از طراحی و پیاده سازی اصولی استانداردهای ایزو توسط مشاوره ایزو و حذف هزینه مشاوره سرباز می زنند. حالت پنجم سازمان‌ها و شرکت‌هایی هستند که توسط مدیران و مسئولان ناکارآمد و به بدون دانش اداره می شوند و به جهت اینکه این مدیران ناکارآمد موقعیت شغلی خود را از دست ندهند پس از انجام مشاوره امتناع می ورزند و متاسفانه تیشه بر ریشه بنیان و اساس یک مجموعه می‌زنند.

Instagram.Icons LearnParsi 1صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

گواهینامه های مهم

نحوه ی اخذ گواهینامه گواهی نامه ایزو ISO و HSE و CE و IMS و رتبه گرید انفورماتیک IT پیمانکاری

media/k2/items/src/873514e130e46a244b5aae0b135db01f.jpg
  نحوه اخذ گواهینامه ایزو نحوه اخذ
media/k2/items/src/ea82697ed9755e975f3c7d735db2070c.jpg
نحوه اخذ گواهینامه HSE نحوه اخذ و دریافت گواهی
media/k2/items/src/05a977f75c8bd421cf67e35678973f79.jpg
نحوه اخذ گواهینامه CE اتحادیه اروپا نحوه اخذ
media/k2/items/src/71ab1197965a26d2e4379f8b23c36ebb.jpg
نحوه اخذ گرید و رتبه پیمانکاری و انفورماتیک نحوه
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Black Blue Brow Green Cyan

Body

Background Color
Text Color
Layout Style
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family